Generhvervelse

Denne side er lavet for at hjælpe dig til at forstå reglerne og så gå den direkte vej til målet, så du kommer ud at køre igen – hurtigst og bedst muligt !

Det er vigtigt du sætter dig godt ind i reglerne før du går igang - fordi der er vidt forskellige regler for at få kørekortet tilbage eller beholde det hvis det er betinget frakendt. Dette påvirker selvfølgeligt også udgiften for at beholde det, eller at få det tilbage.

Først skal vi have afklaret de forskellige typer af frakendelser

Når der falder en dom om frakendelse, vil det fremgå af det brev, som kommer i din e-boks, så her kan borgeren læse sig frem til, hvad man skal gennemføre for at beholde eller generhverve førerretten.

Mange borgere er i tvivl mht hvad en køreprøve betyder. Almindeligvis så tror mange at det kun er kørsel i skolevogn, man skal igennem, men det er altså både en teori- og praktisk prøve (se evt nærmere forklaring på færdselsstyrelsens hjemmeside)

1. Man kan få kørekortet betinget frakendt, altså man har kørekoret endnu, men skal bestå en teori- og praktisk prøve (evt først i tillæg et ANT-Kursus).

2. Er dit kørekort ubetinget frakendt, altså inddraget efter sprit, narko eller andre forseelser?

3. Er dit kørekort under 3 år gammelt er det på prøve (indenfor prøvetiden af 3 år) og du får derfor et kørselsforbud sammen med frakendelsen.


Tryk på den knap der har relevans for din generhvervelse af førerretten

Betinget frakendelse Ubetinget frakendelse Kørselsforbud Teoriprøven Praktisk prøve